toevoeging voor in de bloem
Limburgse Vlaaien Poeder - 1 Kg
Artikelnummer: 10157Limburgse Vlaaienmix is geschikt voor alle vlaaien. Deze vlaaienmix geeft een soepele verwerking en een korte afbeet. Het product bevat zout.
Dit product is een toevoeging op 1kg bloem gebruikt u 400 gram mix.
Bloem | 100% | 10000 g |
40% | 4000 g | |
Gist | 5% | 500 g |
Water ca. | 44% | 4400 g |
Vulling Abrikozenvlaai | ||
Abrikozenpulp | 78.1% | 22500 g |
Castor melis | 18.8% | 5415 g |
Koudbindmiddel ca. | 3.1% | 900 g |
Werkwijze | |
Voorbereiden | Maak vulling aan. Meng suiker en koud bindmiddel eerst, vervolgens dit mengsel toevoegen aan de vruchten. Goed mengen tot een goede verdeling is ontstaan |
Kneden | Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed gekneed deeg |
Deegtemperatuur | Ca. 25ºC |
Afwegen | Direct na het kneden afwegen. Ca. 300 gram voor een vlaaipan van 28 cm. ø en ca. 250 gram voor het raster of deksel. Deegstukken opbollen |
Voor rijs | Ca. 40 minuten |
Vormen | Deegstukken rond uitrollen op ca. 2 mm. dikte en de vlaaipannen hiermee fonceren, rand iets aandrukken. Vulling opbrengen, ca. 900 gram per vlaaien pan. Vervolgens raster of deksel aanbrengen. Overtollig deeg afrollen of afsnijden |
Narijs | Ca. 20 minuten |
Bakken | Ca. 25 minuten bij 220ºC |
Extra informatie | |
Opmerkingen | Naast de vermelde recepten zijn er nog vele mogelijkheden voor het bakken van Limburgse vlaaien. In de warme zomermaanden is dit een feestelijke traktatie. |
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Barcode | 8721349002396 |
Klanten kochten ook
- Bindmiddel koud - 500 g
Speciaal bindmiddel voor het binden van uw vruchtensap,volgens de koude bereiding,snijvast,bakvast en vriesvast.
100-120 gram bindmiddel en 200 gram suiker droog mengen en dan 1000ml vruchtsap overgieten omroeren en dan de…€ 3,00 - Bakspray / Lossingsolie Pr100 Dubor - 600 ml
Een spuitbus lossingsolie speciaal voor banket.
Voor het invetten van alle blikken en vormen van alle soorten cake en koek.€ 6,50 - Decoratie (Vlaaien) suiker - 1 kg
Decoratiesuiker (vlaaien suiker) .
Deze suiker smelt niet en blijft dus intakt na het bakken.€ 5,50 - Decoratie (Vlaaien) suiker - 500 g
Decoratiesuiker (vlaaien suiker) .
Deze suiker smelt niet en blijft dus intakt na het bakken.€ 3,25 Op Voorraad
Kruimeltjes Deeg Mix - 500 gDe Kruimeltjes Deeg Mix is ideaal voor het maken van een smaakvolle en krokante kruimellaag op uw vlaaien en taarten.
€ 2,50Op Voorraad
Franse Bloem T65 - 5 KgFranse Bloem T65 is een pure, additievrije bloem die perfect is voor het bereiden van traditioneel Frans brood volgens de wetgeving van het Franse decreet van 1993.
€ 11,75- Bakvaste Pruimen Puree - 500 g
Een heerlijke pruimen puree die op eigen recept gemaakt wordt.
€ 3,00 Op Voorraad
Vlaaien Stans/Raster 300mm kunstofMet deze witte kunststof vlaaistans maak je een mooi raster voor je vlaai of appeltaart. Met handig "uitduw"rooster. Doorsnede 30 cm. Vaatwasbestendig.
€ 12,95- Bindmiddel Koud - 1 Kg
Speciaal bindmiddel voor het binden van uw vruchtensap,volgens de koude bereiding,snijvast,bakvast en vriesvast.
100-120 gram bindmiddel en 200 gram suiker droog mengen en dan 1000ml vruchtsap overgieten omroeren en dan de…€ 5,95 - Bakvaste Abrikozen Puree - 500 g
Een heerlijke abrikozen puree die op eigen recept gemaakt wordt.
€ 3,25