Bloem en Meel
Onze bloem bevat steeds een dosis ascorbinezuur (vitamine C) eventueel aangevuld met mout, amylasen en/of gluten. De dosis van deze correctoren kan varieren van oogstjaar tot oogstjaar en wordt toegevoegd om de kwaliteit en de bakwaarde van de bloem jaar in jaar uit constant te houden. Naast het eiwitgehalte is hier ook het vochtgehalte een bepalende kwaliteits-parameter. Bijvoorbeeld: gedroogde bloem zal een hoger rendement opleveren. Sommige soorten bevatten bovendien componenten die de versheid van het brood in sterke mate verbeteren.
Bruinmeel is geschikt voor bruin of gedeeltelijk volkoren brood. Het bestaat logischer wijze uit een mengeling van witte bloem en volkorenmeel of zemelen. Niet alleen de hoeveelheid volkorenmeel of zemelen bepaalt het uitzicht van het brood, maar ook de mate waarin het meel of de zemelen vermalen zijn (grof/fijn). Bovendien kan er aan deze soorten een natuurlijke kleurstof als gebrande mout toegevoegd worden om het kruim een intensere kleur te geven.
Volkorenmeel is meel dat verkregen wordt door de gehele graankorrel integraal te vermalen. Dit kan zowel heel grof als heel fijn zijn, of zelfs een mengeling van een grove en een fijne maling. Een tweede manier om volkorenmeel te maken is, om aan witte bloem weer de oorspronkelijke hoeveelheid zemelen en kiemen toe te voegen. Het voordeel van deze tweede manier is dat er veel meer varianten in grofheid of fijnheid mogelijk zijn.
- Boekweitmeel 1 kg
Fijn integraal gemalen boekweitmeel.
Toepassingen
smaakmaker voor brood, kleinbrood, pannenkoeken…
Extra
Boekweit is goed voor de bloedvaten en bevat oa. magnesium, calium en fosfor. Boekweit is rijk aan vezels en…€ 3,85 - Boekweitmeel 5 kg
Fijn integraal gemalen boekweitmeel.
Toepassingen
smaakmaker voor brood, kleinbrood, pannenkoeken…
Extra
Boekweit is goed voor de bloedvaten en bevat oa. magnesium, calium en fosfor. Boekweit is rijk aan vezels en…€ 18,50 - Durumgries - Pastameel 1kg
Durumgries is gemaakt van de graansoort durumtarwe, harde tarwe. Deze tarwe wordt hoofdzakelijk gebruikt voor pastaproducten maar in de landen rond de Middelandse zee wordt en ook brood en pizza's van gebakken. Durumtarwe heeft…
€ 2,50 - Durumgries - Pastameel 25kg
Durumgries is gemaakt van de graansoort durumtarwe, harde tarwe. Deze tarwe wordt hoofdzakelijk gebruikt voor pastaproducten maar in de landen rond de Middelandse zee wordt en ook brood en pizza's van gebakken. Durumtarwe heeft…
€ 35,00 - Durumgries - Pastameel 5kg
Durumgries is gemaakt van de graansoort durumtarwe, harde tarwe. Deze tarwe wordt hoofdzakelijk gebruikt voor pastaproducten maar in de landen rond de Middelandse zee wordt en ook brood en pizza's van gebakken. Durumtarwe heeft…
€ 11,00 Type 00
Farina L'oro Bianco 1kgTYPE : 00
Een zéér blanke tarwebloem, speciaal samengesteld uit een speciale melange voor de bereiding van luchtige en croquante Italiaanse pizzabodems en Italiaanse broodsoorten.
Farina L'oro Bianco
Ingrediënten
100%…€ 1,70Type 00
Farina L'oro Bianco 25kgTYPE : 00
Een zéér blanke tarwebloem, speciaal samengesteld uit een speciale melange voor de bereiding van luchtige en croquante Italiaanse pizzabodems en Italiaanse broodsoorten.
Farina L'oro Bianco
Ingrediënten
100%…€ 27,50Type 00
Farina L'oro Bianco 5kgTYPE : 00
Een zéér blanke tarwebloem, speciaal samengesteld uit een speciale melange voor de bereiding van luchtige en croquante Italiaanse pizzabodems en Italiaanse broodsoorten.
Farina L'oro Bianco
Ingrediënten
100%…€ 7,00- Frans Tarwemeel T80 1kg
51% volgraantarwemeel van extra tarwebloem met zeer fijne tarwezemelen. Deze T80 is gemakkelijk te verwerken en geeft een compact volume. Typisch Franse meelsoort met een hoog asgehalte.
Inclusief BTW.€ 2,00 - Frans Tarwemeel T80 5kg
51% volgraantarwemeel van extra tarwebloem met zeer fijne tarwezemelen. Deze T80 is gemakkelijk te verwerken en geeft een compact volume. Typisch Franse meelsoort met een hoog asgehalte.
Inclusief 6% BTW.€ 8,50