Deens Spelt Kernebröt 5kg
Deze broodmix is NIET geschikt voor de broodbakmachine maar voor de ambachtelijke bereiding.
Complete mengeling voor het befaamde Deense 'Kerne Brod'. Deze mengeling bevat een evenwichtige mix van lijnzaad, zonnebloempitten en zachte roggegranen.
Recept:
Dag 1 : 1000 gram mix, 15 gram zout, 600 gram Water.
Dag 2 : 20 gram verse of 10 gram droge gist, 20 gram Water.
Werkwijze:
Dag 1: Meng Kernebröd Spelt met het water van 60°C gedurende 10 minuten op langzame snelheid.
Deegrust: Om de juiste vocht opname te verkrijgen, laten we dit mengsel gedurende 1 nacht (of minimaal 8 uur) afgedekt staan.
Dag 2: Voeg de volgende dag de gist toe (opgelost in éénzelfde hoeveelheid water).
Meng gedurende 10 minuten op langzame snelheid.
Voorrijs: 15-30 minuten op een natte bank.
Vormen: De deegstukken met natte handen vormen tot een gladde deegpil.
Decoreren: Het deegstuk geheel door een decoratie halen, b.v. spelt, sesamzaad of zonnebloempitten. In de bakvorm plaatsen en enigszins aandrukken.
Narijs: 80 minuten bij 32°C.
Bakken: 230°C aflopend naar 160°C.
Baktijd: +/- 60 minuten.
Ingrediënten
SPELTschroot, SPELTvolkorenmeel, SPELTbloem, zonnebloempitten, lijnzaad, GERSTEmoutmeel, ROGGEzuurdesem, verdikkingsmiddel (guarpitmeel (E412)), bakkerszout, voedingszuur (citroenzuur (E330)) |
Voedingswaarden per 100 gram
Energie (kJ) | 1690.0 |
Energie (kcal) | 402.0 |
Vet totaal (gram) | 12.77 |
waarvan verzadigd vet (gram) | 1.2 |
Koolhydraten totaal (gram) | 52.69 |
waarvan suikers (gram) | 0.86 |
Eiwit totaal (gram) | 13.87 |
Zout (gram) | 0.127 |