Wat is spelt?

Spelt is een eeuwenoude graansoort en een voorouder van tarwe. Het werd al zo'n 5000 jaar geleden verbouwd in het noorden van Egypte, in het dal van de Nijl. De speltkorrel zit goed beschermd in zijn 'jasje' (de kiem), waardoor het graan goed beschermd is tegen ziektes en invloeden van buitenaf. Dit betekent dat boeren bijna geen bestrijdingsmiddelen hoeven te gebruiken en spelt niet gereinigd hoeft te worden met chemische middelen. Spelt is daarom een gezonde grondstof voor brood en andere etenswaren.

De telers van spelt werken samen onder de naam Kollenberger Spelt en zijn gevestigd in Beek, Sittard, Valkenburg, Schinnen en Voerendaal. Zij beschikken over diverse keurmerken zoals Milieu Keurmerk, Biologisch Keurmerk en een erkend Streekproduct keurmerk.

Bij Limburgs Bakwinkeltje zijn we trots op ons assortiment speltproducten. We bieden een breed scala aan producten, waaronder speltmeel, speltbloem en verschillende soorten brood gemaakt van spelt. Onze speltproducten zijn van hoge kwaliteit en we selecteren onze ingrediënten zorgvuldig om ervoor te zorgen dat ze aan onze hoge standaarden voldoen.

Bovendien zijn we HACCP gecertificeerd, wat betekent dat we voldoen aan de hoogste normen voor voedselveiligheid. Wij geloven in het belang van gezond eten en daarom bieden we u graag onze heerlijke en gezonde speltproducten aan!

Kollenberger Spelt Logo

Sorteer op
© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss