ngrediënten

Recept voor 1 brood van ca. 800 gram

500

gram

Kollenberger Speltbloem

10

gram

Verse gist OF

5

gram

Gedroogde gist

10

gram

Olijfolie van Sabor Puro

10

gram

Zout

225

ml

Water

Materialen

  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker

 

Voorbereiding

  • Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
  • Verwarm de oven voor op 230 °C.

Bereiding

  • Als u gedroogde gist gebruikt deze vermengen met de bloem.
  • Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water.
  • Houd gist en zout gescheiden van elkaar.
  • Doe alle ingrediënten in de machine.
  • Houd wat water achter.
  • Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling ca. 5 minuten. Kijk af en toe of er nog water moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden.
  • Na 5 minuten de machine in de tweede versnelling zetten. Denk wel aan een soepel deegje.
  • Laat de machine ca. 5 minuten draaien. Neem een stukje deeg en trek dit zeer rustig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaan met een egale kleur dan is het deegje goed.
  • Neem het deeg uit de machine.
  • Bol het stuk op en leg deze onder een theedoek.
  • Laat het deegstuk minimaal 20 minuten rijzen.
  • Na het rijzen het deegstuk platdrukken en opnieuw opbollen.
  • Weer minimaal 20 minuten laten rijzen.
  • De bol plat slaan en in de gewenste vorm opmaken.
  • De broodblik of bakplaat insmeren met vet/olie.
  • De bol op de bakplaat of in het broodblik leggen.
  • Narijs geven van ca. 45 minuten.
  • Voordat het brood in de oven gaat even natspuiten.
  • Het deegstuk onder in een voorverwarmde oven zetten van 230 °C.
  • Baktijd is ca. 25 minuten.
  • Na het bakken de oven iets open zetten, zodat de waterdamp kan verdwijnen en er een heerlijke korst ontstaat.
© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss