Speltbrood Bruin

Ingrediënten

Recept voor 1 brood

250gramKollenberger Speltbloem
250gramKollenberger Speltmeel
10gramVerse gist OF
5gramGedroogde gist
20gramBoter OF
20gramOlijfolie van Sabor Puro
10gramZout
275mlWater

Materialen

  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker

Voorbereiding

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
  • Verwarm de oven voor op 230 °C.

Bereiding

  • Als u de gedroogde gist gebruikt, vermeng deze dan met de bloem en meel.
  • Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water!
  • Houd de gist en het zout gescheiden van elkaar.
  • Doe alle grondstoffen in de machine, houd wat water achter.
  • Zet de machine aan in de eerste versnelling voor ca. 5 minuten. Kijk of er nog water aan moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden.
  • Zet de machine na ca. 5 minuten in de tweede versnelling.
  • Laat de machine nog ca. 5 minuten draaien. Neem een stukje deeg en trek dit zeer rustig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaat met een egale kleur dan is het deeg goed.
  • Neem het deeg uit de machine, bol het stuk op en leg het onder een theedoek.
  • Laat het deegstuk minimaal 20 minuten rijzen.
  • Druk het deegstuk plat en bol deze opnieuw op.
  • Laat het deegstuk wederom ca. 20 minuten rijzen.
  • Smeer het broodblik of de bakplaat in met boter of olie.
  • Sla de bol plat en kneed ze in de gewenste vorm.
  • Leg het brood in een broodblik of op de bakplaat.
  • Geef het deeg een narijs van ca. 45 minuten.
  • Even natspuiten voordat het brood in de oven gaat.
  • Zet het deeg onder in voorverwarmde oven op 230 °C.
  • Bak het brood ca. 35 minuten.
  • Zet na het bakken de oven een stukje open, zodat de waterdamp ontsnapt zodat er een heerlijke korst ontstaat.
  • Eet smakelijk!

Aanbieding

Springvorm 26cm € 14,95 € 12,55

Gastenboek

  • 24-05-2018 - Ik ben groot fan geworden van de Waldkornmix, zelfs na...  lees meer
  • 28-04-2018 - Snelle levering. Binnen 1 dag werd mijn bestelling geleverd. De...  lees meer
  • 03-04-2018 - Ik bak toch al heel wat jaartjes en sinds geruime...  lees meer
Plaats een bericht
© 2014 - 2018 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel