Ingrediënten

 
DEEL 1:
3 à 4 Eieren van de Poshoof
550mlMelk
125gramGist
125gramSuiker
 
DEEL 2:
750gramKollenberger Speltbloem
 
DEEL 3:
750gramKollenberger Speltbloem
 
DEEL 4:
875gramBoter
875gramSuiker Nibs P4

Materialen

  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Wafelijzer
  • Mixer

Voorbereiding

  • Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn.
  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

Werkwijze

  • Meng de suiker met de melk. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten van deel 1 toe en meng goed.
  • Voeg deel 2 toe en kneed het deeg 5 minuten.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten.
  • Voeg deel 3 toe en kneed vervolgens 5 minuten.
  • Voeg de boter uit deel 4 toe en zorg dat deze door het deeg wordt gedraaid.
  • Voeg de suiker nibs toe, zorg dat deze goed verdeeld zijn over het deeg.
  • Verdeel de deegstukken ca. 110 gram, voor 40 wafels.
  • Laat het deeg rusten.
  • Breng het wafelijzer op temperatuur ca. 180 °C.
  • Het wafelijzer insmeren met boter en de deegstukken erin leggen.
  • Baktijd is 3,5 minuten, halverwege het ijzer draaien.
  • De wafel uit het ijzer halen en op een rooster leggen.
© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss