Spelt Koffie Wafels

Ingrediënten

1000gramKollenberger Speltbloem
500gramBasterd suiker
500gramBoter
3 Eieren van de Poshoof
5zakjesVanillesuiker
  Snufje zout
1theelepelAmmoniapoeder verkrijgbaar bij de Bisschopsmolen of bij uw plaatselijke bakker!

Materialen

  • Wafelijzer
  • Kom
  • Theelepel
  • Keukenweegschaal

Voorbereiding

  • Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
  • Weeg alle ingrediënten af.

Werkwijze

  • Meng de basterdsuiker, vanillesuiker en zout met de boter.
  • Vermeng dan de eieren een voor een met het mengsel.
  • Zeef de bloem en het ammoniapoeder/bakpoeder.
  • Leg de bloem midden op de werkbank.
  • Leg het mengsel op de bloem.
  • Verkruimel het mengsel al wrijvend door de bloem.
  • Als alles samenpakt nog even goed doorkneden (niet te lang).
  • Leg het deeg, in een plasticzak, in de koelkast.
  • Laat het deeg minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
  • Warm het wafelijzer op.
  • Haal een stukje van het deeg af en laat dit even doorwerken.
  • Rol het deeg tot een pil en verdeel dit in kleine stukjes deeg.
  • Plaats de deegstukjes op het wafelijzer en bak ze goudbruin af.
  • Ca. 4 minuten afbakken.
  • Eet smakelijk!

Aanbieding

Toscaans Donker 1kg € 3,50 € 3,00

Gastenboek

  • 09-09-2020 - Vandaag het winkeltje bezocht het is alsof je een schatkist...  lees meer
  • 04-09-2020 - L.s.

    Gebruik al jaren de koolhydraatarme mix die ik creatief combineer...  lees meer
  • 22-08-2020 - Prima producten deze week weer een aantal gekocht.
    En zeer vriendelijke...  lees meer
Plaats een bericht
© 2014 - 2020 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel