Ingrediënten

1000gramKollenberger Speltbloem
500gramBasterd suiker
500gramBoter
3 Eieren van de Poshoof
5zakjesVanillesuiker
  Snufje zout
1theelepelAmmoniapoeder verkrijgbaar bij de Bisschopsmolen of bij uw plaatselijke bakker!

Materialen

  • Wafelijzer
  • Kom
  • Theelepel
  • Keukenweegschaal

Voorbereiding

  • Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
  • Weeg alle ingrediënten af.

Werkwijze

  • Meng de basterdsuiker, vanillesuiker en zout met de boter.
  • Vermeng dan de eieren een voor een met het mengsel.
  • Zeef de bloem en het ammoniapoeder/bakpoeder.
  • Leg de bloem midden op de werkbank.
  • Leg het mengsel op de bloem.
  • Verkruimel het mengsel al wrijvend door de bloem.
  • Als alles samenpakt nog even goed doorkneden (niet te lang).
  • Leg het deeg, in een plasticzak, in de koelkast.
  • Laat het deeg minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
  • Warm het wafelijzer op.
  • Haal een stukje van het deeg af en laat dit even doorwerken.
  • Rol het deeg tot een pil en verdeel dit in kleine stukjes deeg.
  • Plaats de deegstukjes op het wafelijzer en bak ze goudbruin af.
  • Ca. 4 minuten afbakken.
  • Eet smakelijk!
© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss