Ingrediënten
1000 | gram | Kollenberger Speltbloem |
500 | gram | Basterd suiker |
500 | gram | Boter |
3 | | Eieren van de Poshoof |
5 | zakjes | Vanillesuiker |
| | Snufje zout |
1 | theelepel | Ammoniapoeder verkrijgbaar bij de Bisschopsmolen of bij uw plaatselijke bakker! |
Materialen
- Wafelijzer
- Kom
- Theelepel
- Keukenweegschaal
Voorbereiding
- Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
- Weeg alle ingrediënten af.
Werkwijze
- Meng de basterdsuiker, vanillesuiker en zout met de boter.
- Vermeng dan de eieren een voor een met het mengsel.
- Zeef de bloem en het ammoniapoeder/bakpoeder.
- Leg de bloem midden op de werkbank.
- Leg het mengsel op de bloem.
- Verkruimel het mengsel al wrijvend door de bloem.
- Als alles samenpakt nog even goed doorkneden (niet te lang).
- Leg het deeg, in een plasticzak, in de koelkast.
- Laat het deeg minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
- Warm het wafelijzer op.
- Haal een stukje van het deeg af en laat dit even doorwerken.
- Rol het deeg tot een pil en verdeel dit in kleine stukjes deeg.
- Plaats de deegstukjes op het wafelijzer en bak ze goudbruin af.
- Ca. 4 minuten afbakken.
- Eet smakelijk!