Deegsamenstelling                                                                       

Briobeurre                                                             Decoratie :   Chocolade, poedersuiker.

100%    mix           1000 gram                                                                                                                

Water  ± 45 %   ± 450 gram

Gist  4%   40 gram                                                                                                  

Briobeurre bevat reeds zout.

Werkwijze

Kneden

5 min traag, 6 -10 min snel                            

Deegtemperatuur

24-26°C

Rijsschema

Voorrijs

10 min

Afwegen

1.200 g voor een bol van 30 bolletjes van 40 g

Bolrijs

15 min

Afwerking voor het bakken

Plaats 7 bolletjes op een bakplaat in de vorm van een driehoek. Snij het onderste balletje (de voet) in en trek open.

Afstrijken met ei voor en na de narijs.

Narijs

± 60 min in een narijskast van 24°C

Juist voor het bakken bestrooien met kristalsuiker

Bakken

10-15 min / 215 °C

Decoratie : De voet in gesmolten chocolade of ganache dompelen en het boompje bestrooien met poedersuiker.

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss