Luikse Wafels

Luikse wafel

Een Luikse wafel, ook wel suikerwafel of Gaufre de Liège genoemd, is een Belgisch gerecht, dat zijn oorsprong vindt in de Belgische stad Luik. De Luikse wafel is over het algemeen zwaarder dan een Brusselse wafel, en er wordt parelsuiker in verwerkt.

Ingrediënten                                                            

Deegsamenstelling

Star Briofine 100% 1.000 g

Water 35% 350 g

Boter (zacht) 20% 200 g

Gist 10-12.5% 100-125 g

Vulling

Parelsuiker 50-60% 500-600 g

Werkwijze

Kneden

Type spiraal 2 min traag, 4-6 min snel

Meng de parelsuiker onder.

Rust 10 min

Afwegen, opbollen 75-125 g

Rust 50 min

Bakken 2-3 min in een wafelijzer met grote ruiten

Aanbieding

Gastenboek

  • 11-11-2019 - Geweldige zaak ga zo door prima kwaliteit en vriendelijk personeel. lees meer
  • 11-11-2019 - Geweldige zaak klasse lees meer
  • 30-10-2019 - Ook mijn vriendin is om en nu weer (vooral) de...  lees meer
Plaats een bericht
© 2014 - 2019 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel