Luikse Wafels

Luikse wafel

Een Luikse wafel, ook wel suikerwafel of Gaufre de Liège genoemd, is een Belgisch gerecht, dat zijn oorsprong vindt in de Belgische stad Luik. De Luikse wafel is over het algemeen zwaarder dan een Brusselse wafel, en er wordt parelsuiker in verwerkt.

Ingrediënten                                                            

Deegsamenstelling

Star Briofine 100% 1.000 g

Water 35% 350 g

Boter (zacht) 20% 200 g

Gist 10-12.5% 100-125 g

Vulling

Parelsuiker 50-60% 500-600 g

Werkwijze

Kneden

Type spiraal 2 min traag, 4-6 min snel

Meng de parelsuiker onder.

Rust 10 min

Afwegen, opbollen 75-125 g

Rust 50 min

Bakken 2-3 min in een wafelijzer met grote ruiten

Aanbieding

Gastenboek

  • 11-09-2018 - Leuke winkel en goede adviezen. Had afgelopen weekend een vlaai...  lees meer
  • 10-09-2018 - Vandaag voor het eerst een bestelling opgehaald, prima alles mooi...  lees meer
  • 04-09-2018 - Wij komen al jaren in het "Bakwinkeltje" en zijn heel...  lees meer
Plaats een bericht
© 2014 - 2018 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel