Ingrediënten

 

Deegsamenstelling

Briofine 100%  1.000 g

Water 51%       510 g

Gist     5%         50 g

Vulling :  Stukjes babbelaar 60%      600 g

De babbelaars in een handdoek doen en dan met een hamer stukslaan. Dit werkt het beste als ze uit de diepvries komen.

Decoratie:  Abrikozengelei

Werkwijze :  Kneden     Type spiraal

4 min traag,7 min snel

Draai de vulling erdoor.

Rijsschema :Voorrijs   10 min

Afwegen :  400 g en opbollen

Bolrijs:     20 min

Opmaken: In een suikerbroodvorm leggen

Narijs : 65 min

Bakken :30 min / 200°C

Decoratie:    Als het brood is afgekoeld, geleren met abrikozengelei en bestrooien met gebruneerd amandelschaafsel.

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss