Ingrediënten

  • 500 gram Kollenberger Speltbloem
  • 30 gram Verse gist of 1 zakje Gedroogde Gist (11 gram)
  • 100 gram Boter
  • 3 eetlepels Suiker of Honing
  • 10 gram Zout
  •  Ei
  • 250 ml Volle Melk

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Kom
  • Keukenmachine
  • Theedoek

Werkwijze

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
  • LET OP! Als u gedroogde gist gebruikt deze vermengen met de bloem.
  • Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water.
  • Hou gist en zout gescheiden van elkaar.
  • Doe alle grondstoffen in de machine, mixer.
  • Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling ca. 4 minuten.
  • Hierna de machine in de tweede versnelling zetten.
  • Laat de machine ca. 2 minuten draaien.
  • Neem het deeg uit de machine en verdeel deze, zodat er een stuk van 300 gram ontstaat voor een vlaaibodem van 22 cm doorsnede.
  • Bol het deegstuk op en leg deze onder een theedoek.
  • Ook de rest deeg bewaren onder een theedoek
  • Laat de deegstukken minimaal 20 minuten rijzen.

Deeg is klaar voor verwerking

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss