Een makkelijk te maken taart van briochedeeg.

Ingrediënten 

Briofine  100%  1000 g

Water (koud)  45%  450 g

Gist  5% 50 g verse gist of 25 gram droge gist.

Speculaaskruiden  0,5%  5 g

Vulling:

Top Banketbakkersroom

Decoratie

Amandelschaafsel, Ei en suiker

Werkwijze

Kneden

Type klopper-mengelaar 3 min traag, 8 min snel

Deegtemperatuur 26°C

Rijsschema

Voorrijs 10 min

Verdelen  350 g en opbollen

Bolrijs 15 min

Uitrollen

Op 5 mm uitrollen op uitrolmachine tot een ronde plak. Op gesmeerde- of met bakpapier beklede bakplaat zetten.

Narijs 70 min

Bestrijken met eigeel.

De rand bestrooien met castor melissuiker en nadien met amandelschaafsel.

Bakken  12 min / 230°C

Neem de taarten van de plaat en laat deze afkoelen op een rooster.

Vulling

Neem per taart 400 g banketbakkersroom (Star Cremalux) en klop op met 1.000 g water.

1000 g opgeklopte slagroom doorspatelen. (Voeg gerust wat rum of kaneellikeur toe voor extra smaak.)

Afwerking

Vul de taarten en leg er kruidnoten op.

Er kan eventueel nog met een sjabloon een decoratie worden aangebracht met poedersuiker (zie voorbeeldsjabloon bij de foto's).

                   

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel