Brabants Worstebrood

Noord-Brabants Worstenbrood                                                                           

Een typisch broodje uit de provincie Noord-Brabant (Nederland). Het broodje is ongeveer 15 cm lang en gevuld met een worst van gehakt. In tegenstelling tot een saucijzenbroodje is het worstenbroodje niet van bladerdeeg, maar van zacht witbrooddeeg gemaakt.

Deegsamenstelling

Tarwebloem :                                      100%     1.000 g

Water :                                                   55%        550 g

Klein – Zacht broodpoeder :                  12%        120 g                    

Boter :                                                      5%          50 g

Gist :                                                       4,5%         45 g

Suiker :                                                      2%          20 g

Zout:                                                                         16 g

Vulling :  Varkensgehakt         

Kruiden met peper, zout, maggi en nootmuskaat. Meng het ei en de paneermeel erdoor en maak worstjes.

Decoratie : Eistrijksel

Werkwijze

Kneden : Type spiraal ; 4 min traag, 7 min snel

Deegtemperatuur  26°C

Rijsschema

Voorrijs : 5 min

Afwegen 40 g en opbollen of 1.200 g opbollen (bij gebruik verdeel-opboller)

Bolrijs  : 15 min

Bolletjes platrollen, worstjes inleggen en zijkanten invouwen. Daarna dichtrollen en op een bakplaat leggen met bakpapier. Strijken met ei.

Narijs : 70 min

Bakken : 11 min / 240°C

Aanbieding

Toscaans Donker 1kg € 3,50 € 3,00

Gastenboek

  • 09-09-2020 - Vandaag het winkeltje bezocht het is alsof je een schatkist...  lees meer
  • 04-09-2020 - L.s.

    Gebruik al jaren de koolhydraatarme mix die ik creatief combineer...  lees meer
  • 22-08-2020 - Prima producten deze week weer een aantal gekocht.
    En zeer vriendelijke...  lees meer
Plaats een bericht
© 2014 - 2020 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel