Deegsamenstelling

Fjord Mix 1.000 g ; Water  580 g ; Verse Gist  20 g of Droge Gist 10 g ; Zout: 15-20 g

Vulling : Krenten 70% 700 g

Werkwijze:

Kneden: Type spiraal 15 min traag, 6 min snel

Tip: om het deeg gemakkelijker uit de kneder te nemen, stuif wat bloem of water op het deeg en laat even draaien. De bloem zorgt ervoor dat het deeg loskomt. Erna op een rijkelijk met bloem bestrooide werktafel plaatsen. Weeg de deegstukken af en maak ze

Meng de krenten door het deeg na de kneeding.

Deegtemperatuur 25-26°C

Rijsschema: Voorrijs 30 min ; Deegstukken opmaken. ; Narijs 60 min.

Bakken 30 min / 240 °C => 210 °C (met of zonder  stoom)                                                                                               

                                                                           

 

 

 

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel