Een verrassende authentieke Toendra Roggebol
Dit smaakvolle vaste brood heeft een mooie kruimstructuur, waarin de pompoenpitten zichtbaar
zijn. Door de decoratie met roggebloem en het insnijden, krijgt het brood een mooie uitstraling.

Toendra 50% , Roggemeel 40% , Prido 10% , Zout 1,8% , (Verse) Gist 1,5% , Water ca. 59% . 

Roggemeel met 30% water van 35°C 2 uur laten weken.

Mengen en 8 minuten langzaam Kneden  tot een soepel deeg.
Deegtemperatuur  27°C
Bulkrijs  90 minuten Afwegen  1000 gram
Vormen  opmaken als bol met zo min mogelijk stand en in deegmandjes leggen.                                             Narijs  70 minuten
Decoreren  met roggebloem
Insnijden  naar eigen inzicht.
Bakken  als volkorenbrood, ca. 40-45 minuten.

 

 

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel