Dit recept is afkomstig van een echte Limburgse bakker !!

Recept : Limburgs Roggebrood

Roggemeel 1kg           100%

Gist(vers) 30 gram         3%  of    Droge gist 15 gram

Zout       20 gram        2%

Water   ca. 600 gram  60%

Om een donker Roggebrood te maken 50-100 gram moutmeel toevoegen.

Zuurdeeg 300 gram  30% (als laatste bij het deeg toevoegen.)

Bereidingswijze:

Zuurdeeg aanmaken:  1 kg Roggemeel + 700 gram water onder elkaar draaien, dan 5 dagen laten verzuren in een afgesloten emmer. Elke dag de zuurdeeg oproeren met 50 gram roggemeel. Na 5 dagen is het gereed om als zuurdeeg te gebruiken voor het roggebrood of Sterrebrood.

Limburgs Roggebrood:

Deeg kort kneden.

Voorrijs ca. 30 minuten, deeg afwegen, deeg opmaken lang of rond. Narijs ca. 45 minuten. Afstrijken met water.      Afbakken: ca. 45 minuten op 230 graden met stoom.

      

 

 

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel