Recept : Limburgs Sterrebrood

Tarwe- of Volkorenmeel 700 gram  70%

Roggemeel                300 gram   30%

Gist(vers) 30 gram         3%  of  Droge gist 15 gram

Zout       20 gram        2%

Water   ca. 600 gram   60%

Zuurdeeg 200 gram  20% (als laatste bij het deeg toevoegen.)

Bereidingswijze:

Zuurdeeg aanmaken:  1 kg Roggemeel + 700 gram water onder elkaar draaien, dan 5 dagen laten verzuren in een afgesloten emmer. Elke dag de zuurdeeg oproeren met 50 gram roggemeel. Na 5 dagen is het gereed om als zuurdeeg te gebruiken voor het roggebrood of Sterrebrood.

Limburgs Sterrebrood :

Deeg goed kneden.

Voorrijs ca. 25 minuten, deeg afwegen, deeg opmaken lang of rond. Narijs ca. 45 minuten. Afstrijken met water.      Afbakken: ca. 35 minuten op 240 graden met stoom.

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel