Recept: 1kg Tomaten brood-mix, 30 gram verse gist of 15 gram gedroogde gist, 620 gram water.

Afwerking: 100 gram uien, 100 gram mozzarella (kaasblokjes), 50 gram winter wortel, 20 gram zeezout.

Werkwijze

Met 50% water een deeg kneden en daarna de rest van het water in gedeeltes toevoegen en het deeg goed afkneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Stukken afwegen van 165 gram en in een ronde ingesmeerde pie-plate leggen van 17 cm, en enigszins uitdrukken.
Rijstijd 60 minuten.
Met in olijfolie gedrenkte vingertoppen het deegstuk gelijkmatig uitdrukken.
Bestrooien met uien ringen, geraspte winterwortel en stukjes mozzarella eventueel enige zeezoutkorrels.
Narijs 60 minuten.
Bakken met iets stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.

Afstrijken met olijfolie.

Uitkomst 10 focaccia's.

Focaccia via de diepvries:
Afgewerkt invriezen.
Na ontdooien narijs en bakken.

In plaats van een pie-plate kan ook gebruik gemaakt worden van een bakplaat. 
Voor een bakplaat van 60x40 wordt dan 1650 gram deeg gebruikt.

Focaccia met Fiesta Pomodoro

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss