Roodfluwelen taart of cupcake mix van Bakels. Het schijnt dat mensen het donkerrode gebak met rijke chocolade smaak en gevuld met witte roomkaas glazuur niet kunnen weerstaan...

Bereidingswijze: voor 1 taart van 15-17 cm rond. Mix 500 gram mix, 200 ml water, 160gr ei (+/- 3 M/L eieren) en 100gr plantaardige olie (of gesmolten roomboter) met de garde in 6 minuten tot een luchtig beslag. Vul het ingevette bakblik en bak de taart in een voorverwarmde oven op 175°C (160°C hete lucht) in 35-45 minuten gaar. Baktijd cupcakes (ca. 20 stuks): 20 minuten. Tip: vullen/garneren met botercrème of roomkaas glazuur.

Taartvorm van 20 cm x 8 cm hoog: 750 gram mix, 300 ml water, 150gr plantaardige olie (of 150gr gesmolten roomboter), 240gr ei (+/- 5 medium eieren).
Taartvorm van 25 cm x 8 cm hoog: 1000 gr mix, 400ml water, 200gr plantaardige olie (of 200gr gesmolten roomboter), 320gr ei (+/- 6 grote eieren).

Recept roomkaasglazuur:

  • 300 gr suikerbakkerspoeder (gezeefd)
  • 50 gr roomboter op kamertemperatuur (zalvig)
  • 125 gr verse volvette roomkaas koud (philadelphia of ander merk)

Bovenstaande ingredienten zijn voor 12 cupcakes. Verdubbel het recept voor een taart van 20 cm doorsnede.

Bereiding: Klop de poedersuiker en de roomboter met gebruik van de menghaak op de middelste stand tot alles goed vermengd is (of gebruik een handmixer). Voeg de koude roomskaas toe en blijf kloppen tot hij volledig is opgenomen. Schraap de wanden van de mengkom schoon en schakel de machine naar de hoogste stand en blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet te lang omdat het glazuur dan vloeibaar kan worden.

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel