American Corn Cake: Waldkorn® Maismix 1000 gram,  Eieren 1000 g, Boter 1000 g, Suiker 1000 g, afdekgelei Neutraal 500 g, Gepofte maïs.

Werkwijze Klop de suiker en de boter (op kamertemperatuur) tot een crème. Voeg de eieren toe in 3 porties en meng goed. Spatel de bloem en de Waldkorn® Maïs onder het beslag. Vorm: gebruik aluminium bakvormen of ingevette, bebloemde cakeblikken. Afwegen: vul de cakevorm tot 4/5de (reguliere cakevorm: 300 g). Bakken: bak zoals een cake. Controleer met een mespunt. Decoratie: laat afkoelen en werk af met Jelfix Spray Neutraal en bestrooi met gepofte maïs.

 

Hamburger buns: Waldkorn® Mais 1000 g , Gist 100 g, Suiker 60 g, Plantaardige olie 40 g, Water 1080 g.  Werkwijze: Kneed alle grondstoffen tot een homogeen deeg. (Spiraalkneder: 2 minuten langzaam, 8 minuten snel. Traditionele kneder: 25 minuten.) Deegtemperatuur: ± 25 °C. Voorrijs: geen. Vorm: verdeel het deeg direct en duw de bolletjes plat. Bevochtig de bolletjes en bestrooi ze met maïsgries/sesamzaad. Leg ze bij voorkeur in siliconen broodmatten/bun-bakvormen en druk goed aan. Narijs: ± 60 minuten, 32 °C,                                  Bakken: ± 8-10 minuten op 260 °C.

 

Pittig maisbrood: Waldkorn® Mais 1000 g, Gist 20 g, Water 520 g, Maiskorrels (blik) 250 g, Fijngehakte rode en groene pepertjes 50 g. Werkwijze Kneed alle grondstoffen tot een homogeen deeg. (Spiraalkneder: 2 minuten langzaam, 8 minuten snel. Traditionele kneder: 25 minuten.) Deegtemperatuur: ± 25 °C. Voeg na het kneden mais en pepertjes toe en meng kort. Voorrijs: ± 30 minuten. Vorm: maak de deegstukken lang, decoreer ze met maïsgries en leg ze in houten broodbakjes met bakpapier (18/11 cm). Narijs: ± 60 minuten, 32 °C, . Decoratie: snijd in en decoreer met maïskorrels en reepjes peper. Bakken: ± 35 minuten op 230 °C met stoom, sleutel/schuif openen na 25 minuten.

© 2014 - 2024 Limburgs Bakwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel