Recept : 1 kg Star Briofine, verse Gist 40 gram / droge gist 20 gr , Water ca. 480 gr
Decoratie: Gepelde of ongepelde sesamzaad
Werkwijze:
Mengen 4 minuten
Kneden 8 minuten tot een soepel deeg.
Deegtemperatuur 26 °C .
Bolrijs 10 minuten
Opmaken , opbollen en zet met voldoende afstand op een gesmeerde bakplaat.
Narijs ca. 80 minuten
Afwerken: afstrijken met ei en bestrooien met sesamzaad.
Bakken: ca.8 minuten op 240 °C .
Tips Aanbevolen om de Briofine te bewaren in de koeling (hoog aandeel eieren en boter aanwezig in de mix). Weeg een dag van tevoren de hoeveelheid Briofine af en plaats deze in de vriezer om een het deeg mooi op temperatuur te kunnen draaien. • Gebruik koud water en de Briofine uit de diepvries (op deze manier is de deegtemperatuur van ca 26 °C het makkelijkst te sturen) • Laat deeg 6 – 8 minuten in de eerste versnelling draaien en daarna in stand twee. Het deeg is goed als het loslaat van de deegkuip, draai daarna nog èèn minuut. Van het deeg valt een heel mooi, dun egaal vlies te trekken. • Let op de juiste deegtemperatuur (niet boven de 27 °C) • Het deeg laat zich makkelijk verwerken als het koel gedraaid is. • Narijs niet boven de 30 °C • De Briofine is tolerant genoeg om er zelf eventueel nog boter aan toe te voegen.