Voor 15:00 besteld, zelfde dag verstuurd
Onze klanten waarderen ons met een 9.1
Groot assortiment altijd laag geprijsd
        Spelt Natuur Broodmeel - 5 Kg

        Spelt Natuur Broodmeel - 5 Kg

        15,00
        Spelt Natuur Broodmeel - 1 Kg

        Spelt Natuur Broodmeel - 1 Kg

        3,25
        Cake Bewaardoos Blauw

        Cake Bewaardoos Blauw

        5,00
        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT T-REX

        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT T-REX

        12,50
        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT CLOUD

        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT CLOUD

        12,00
        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT UNICORN GOLD

        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT UNICORN GOLD

        12,00

        Spelt Witbrood

         

        ingrediënten

        Recept voor 1 brood van ca. 800 gram

        500gramKollenberger Speltbloem
        10gramVerse gist OF
        5gramGedroogde gist
        10gramOlijfolie van Sabor Puro
        10gramZout
        225mlWater

        Materialen

        • Oven
        • Bakplaat of broodblik
        • Keukenmachine
        • Kom
        • Theedoek
        • Keukenweegschaal
        • Maatbeker

         

        Voorbereiding

        • Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
        • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
        • Verwarm de oven voor op 230 °C.

        Bereiding

        • Als u gedroogde gist gebruikt deze vermengen met de bloem.
        • Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water.
        • Houd gist en zout gescheiden van elkaar.
        • Doe alle ingrediënten in de machine.
        • Houd wat water achter.
        • Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling ca. 5 minuten. Kijk af en toe of er nog water moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden.
        • Na 5 minuten de machine in de tweede versnelling zetten. Denk wel aan een soepel deegje.
        • Laat de machine ca. 5 minuten draaien. Neem een stukje deeg en trek dit zeer rustig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaan met een egale kleur dan is het deegje goed.
        • Neem het deeg uit de machine.
        • Bol het stuk op en leg deze onder een theedoek.
        • Laat het deegstuk minimaal 20 minuten rijzen.
        • Na het rijzen het deegstuk platdrukken en opnieuw opbollen.
        • Weer minimaal 20 minuten laten rijzen.
        • De bol plat slaan en in de gewenste vorm opmaken.
        • De broodblik of bakplaat insmeren met vet/olie.
        • De bol op de bakplaat of in het broodblik leggen.
        • Narijs geven van ca. 45 minuten.
        • Voordat het brood in de oven gaat even natspuiten.
        • Het deegstuk onder in een voorverwarmde oven zetten van 230 °C.
        • Baktijd is ca. 25 minuten.
        • Na het bakken de oven iets open zetten, zodat de waterdamp kan verdwijnen en er een heerlijke korst ontstaat.