Voor 15:00 besteld, zelfde dag verstuurd
Onze klanten waarderen ons met een 9.1
Groot assortiment altijd laag geprijsd
        Spelt Natuur Broodmeel - 5 Kg

        Spelt Natuur Broodmeel - 5 Kg

        15,00
        Spelt Natuur Broodmeel - 1 Kg

        Spelt Natuur Broodmeel - 1 Kg

        3,25
        Cake Bewaardoos Blauw

        Cake Bewaardoos Blauw

        5,00
        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT T-REX

        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT T-REX

        12,50
        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT CLOUD

        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT CLOUD

        12,00
        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT UNICORN GOLD

        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT UNICORN GOLD

        12,00

        Recept Spelt Vlaaiendeeg

         

        Ingrediënten

        500gramKollenberger Speltbloem
        30gramVerse gist OF
        1zakjeGedroogde gist (11 gram)
        100gramBoter
        10gramZout
        30gramSuiker
        1Ei van de Poshoof
        250mlMelk

        Materialen

        • Keukenweegschaal
        • Kom
        • Keukenmachine
        • Theedoek

        Werkwijze

        • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
        • Als u gedroogde gist gebruikt deze vermengen met de bloem.
        • Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water.
        • Hou gist en zout gescheiden van elkaar.
        • Doe alle grondstoffen in de machine, mixer.
        • Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling ca. 4 minuten.
        • Hierna de machine in de tweede versnelling zetten.
        • Laat de machine ca. 2 minuten draaien.
        • Neem het deeg uit de machine en verdeel deze, zodat er een stuk van 300 gram ontstaat voor een vlaaibodem van 22 cm doorsnede.
        • Bol het deegstuk op en leg deze onder een theedoek.
        • Ook de rest deeg bewaren onder een theedoek
        • Laat de deegstukken minimaal 20 minuten rijzen.

        Deeg is klaar voor verwerking.