Voor 15:00 besteld, zelfde dag verstuurd
Onze klanten waarderen ons met een 9.1
Groot assortiment altijd laag geprijsd
        Spelt Natuur Broodmeel - 5 Kg

        Spelt Natuur Broodmeel - 5 Kg

        15,00
        Spelt Natuur Broodmeel - 1 Kg

        Spelt Natuur Broodmeel - 1 Kg

        3,25
        Cake Bewaardoos Blauw

        Cake Bewaardoos Blauw

        5,00
        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT T-REX

        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT T-REX

        12,50
        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT CLOUD

        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT CLOUD

        12,00
        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT UNICORN GOLD

        CAKE TOPPER LITTLE LIGHT UNICORN GOLD

        12,00

        Spelt Ciabatta

        Recept voor 4 stuks:
        500 gram Kollenberger Speltbloem
        11 gram Gedroogde gist (1 zakje)
        2 theelepels Zout
        40 gram Olijfolie van Finca Duarnas
        400 gram/liter Lauw water

        Decoratie:
        – Rijstestrooimeel
        – Speltbloem

        Benodigdheden:
        – Oven
        – Deegkom
        – Plastic vierkant bak van minimaal 3 liter inhoud
        – Mixer
        – Deeghaak
        – Theedoek
        – Zeef
        – Deegkrabber
        – Deegkleedje

        Voorbereidingen

        Het is heel belangrijk om een vierkanten plastic bak met een inhoud van minimaal 3 liter. Dit is voor het vormen van de ciabatta. Smeer deze bak in met olijfolie. Dit voorkomt het plakken van het deeg aan de bak.

         

        Werkwijze:

        • Alles afwegen.
        • Doe de Kollenberger Speltbloem en gedroogde gist in een deegkom.
        • Voeg driekwart van het water toe en meng dit op een lage snelheid met een mixer met een kneedhaak.
        • Als alles al goed gemengd is dan pas de olijfolie en de zout toevoegen alles goed doormengen.
        • Voeg nu langzaam het overige water toe.
        • Meng het deeg nog 5-8 minuten op een matige snelheid.
        • Deegtemperatuur 25 C.
        • Leg het deeg in een ingesmeerde bak met een theedoek over de bak en laat het dan 1 uur rusten.
        • Bestrooi het deeg met Speltbloem vouw het deegstuk voorzichtig in 4.
        • Na een half uur deeg voorzichtig plat drukken totdat deeg netjes verdeeld is en ook in de hoeken van de bak zit.
        • Nog een half uur laten rijzen.
        • Leg een deegkleedje op de werkbank en bestrooi deze met rijstestrooimeel of speltbloem
        • Krab het deeg voorzicht los van de bak en draait de bak om op het bestrooide deegkleedje.
        • Plak bestrooien het deegstuk met speltbloem en verdeel het deegstuk voorzichtig met de deegkrabber in 4 gelijke stukken.
        • Voorzichtig de deegstukken op een bakplaat leggen, lucht moet erin blijven. Let op dat de bakplaat is bestrooid met rijstestrooimeel.
        • Afdekken met kleedjes en nog een half uur laten rijzen.
        • Afbakken op 230 C ca. 20 minuten. De laatste 5 minuten met de klep openen.