Boekweitmeel – 1 Kg
Artikelnummer: 10012Boekweitmeel is een veelzijdig en voedzaam alternatief voor tarwemeel. Dit fijn gemalen, integrale boekweitmeel is eiwitrijk, licht verteerbaar en bevat veel fosfor, magnesium en calcium. Door de natuurlijke nootachtige smaak is dit meel perfect voor het maken van pannenkoeken, cakejes, brownies en andere lekkernijen. Hoewel brood bakken met puur boekweitmeel niet mogelijk is vanwege het ontbreken van gluten, kunt u het mengen met andere melen voor extra structuur en smaak.
Op voorraad
Beschrijving:
Boekweitmeel is een veelzijdig en voedzaam alternatief voor tarwemeel. Dit fijn gemalen, integrale boekweitmeel is eiwitrijk, licht verteerbaar en bevat veel fosfor, magnesium en calcium. Door de natuurlijke nootachtige smaak is dit meel perfect voor het maken van pannenkoeken, cakejes, brownies en andere lekkernijen. Hoewel brood bakken met puur boekweitmeel niet mogelijk is vanwege het ontbreken van gluten, kunt u het mengen met andere melen voor extra structuur en smaak.
Voordelen van Boekweitmeel:
- Glutenvrij: Geschikt voor mensen met glutenintolerantie of coeliakie.
- Voedzaam: Rijk aan eiwitten, mineralen en voedingsvezels.
- Veelzijdig: Perfect voor pannenkoeken, cakes, brownies en meer.
- Nootachtige smaak: Geeft een unieke smaak aan uw baksels.
Toepassingen:
- Pannenkoeken: Perfect voor het maken van traditionele boekweitpannenkoeken.
- Gebak: Ideaal voor cakes, brownies en muffins.
- Glutenvrije gerechten: Een uitstekende keuze voor glutenvrije baksels en recepten.
- 100% fijn integraal gemalen ontdopte boekweit.
- Energie: 1.361 kJ / 321,8 kcal
- Vetten: 3,4 g (waarvan verzadigd: 0,4 g
- Koolhydraten: 61,5 g (waarvan suikers 0 g)
- Vezels: 4 g
- Eiwitten: 13,3 g
- Zout: 0 g
Benodigdheden
- 100 g boekweitmeel
- 100 g volkorenmeel
- 100 g Zeeuwse bloem
- 350 g lauwe melk
- 240 g eieren
- 60 g gesmolten boter
- 50 g suiker
- 20 g gist
- Zout naar smaak
Instructies
1. Los de gist op in de lauwe melk.
2. Meng alle ingrediënten (behalve de gesmolten boter) in een kom en klop ze met een klopper tot een gladde massa.
3. Roer de gesmolten boter erdoor en laat het beslag ongeveer een uur rusten.
4. Bak de pannenkoeken op matig vuur in een met olie ingesmeerde koekenpan.
Koel en droog bewaren.
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.









Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.